Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Το εκκλησιαστικό πρόβλημα στη Ναύπακτο λύθηκε ή μεγιστοποιήθηκε;
  • Γράφτηκε από  zoiforos                
                                         
                         
                                                                              

Απίστευτος σκανδαλισμός με έκτροπα στη Ναύπακτο
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Σκηνές που προκαλούν βαθύτατη θλίψη εκτυλίχθηκαν στην Ναύπακτο κατά την ομιλία του Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου. Ομάδα πιστών προσκειμένων στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου αποδοκίμασε έντονα τον Σεβασμιότατο και κατά την έλευση και κατά την αναχώρησή του αλλά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Για τα συμβάντα η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου εξέδωσε την ακόλουθη Ανακοίνωση:
“Στις 30 Ιανουαρίου ε.έ. εορτάσθηκε στην Ναύπακτο η εορτή των Τριών Ιεραρχών, κατά την οποία το πρωΐ εκκλησιάσθηκαν οι καθηγητές και οι μαθητές και εκφωνήθηκαν σχετικοί πανηγυρικοί λόγοι από εκπαιδευτικούς. Το δε απόγευμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τους Εκπαιδευτικούς της Επαρχίας μας με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο και θέμα: «Ο αιώνας των Τριών Ιεραρχών ως ο Χρυσούς αιώνας της Εκκλησίας». Ο Μητροπολίτης ανέπτυξε το θέμα με πληρότητα, στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και προσφέρθηκε κέρασμα.
Δυστυχώς, την μεγάλη αυτή ημέρα της Εκκλησίας και της Παιδείας, επέλεξε να βεβηλώση μια μικρή ομάδα οπαδών της πρώην Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως, η οποία συγκεντρώθηκε έξω από την αίθουσα και αποδοκίμαζε όσους εισέρχονταν, και με τηλεβόα, σφυρίχτρες και συνθήματα προσπαθούσε να καλύψη την ομιλία του Μητροπολίτου και να παρεμποδίση την όλη εκδήλωση.
Για το γεγονός αυτό θέλουμε να επισημάνουμε μερικές αλήθειες που διέγνωσαν όλοι οι παριστάμενοι Εκπαιδευτικοί της Ναυπάκτου στην κατάμεστη αίθουσα της Μητροπόλεως.
1. Οι οπαδοί των αμόναχων μοναχών μετατρέπονται δυστυχώς σε χούλιγκανς και σε ταλιμπάν μεταβάλλοντας την Εκκλησία σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Δυστυχώς υπενθυμίζουν σκηνές που έρχονται από τον Μεσαίωνα.
2. Οι αναρχικές αυτές ενέργειες, ενέργειες βίας, φασισμού και ρατσισμού, δείχνουν ποιό ήταν το έργο που επιτελούσε τόσα χρόνια η πρ. Ιερά Μονή, αποκαλύφθηκε η εσωτερική κατάσταση και των μοναχών και των οπαδών τους. Οι αγριότατες ενέργειές τους φανερώνουν ότι βρίσκονται έξω από την Εκκλησία, έχοντας δημιουργήσει ένα ιδιότυπο θρησκευτικό γκέτο.
3. Με αυτές τις μεσαιωνικές ενέργειές τους προσέβαλαν τους προσκεκλημένους της Ιεράς Μητροπόλεως Εκπαιδευτικούς που ήλθαν να ακούσουν τον Μητροπολίτη, προσβάλλουν όλους τους φιλήσυχους κατοίκους της Ναυπάκτου, ταράσσουν την όμορφη πόλη μας και δυσφημούν την επαρχία μας σε όλον τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να απομονωθούν όσοι προκαλούν τέτοιες βιαιότητες.
4. Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους οπαδούς και τους καθοδηγητές τους να ανανήψουν, να αισθανθούν την ζημιά που προκαλούν στην Εκκλησία, την πόλη και τους πολίτες και να μετανοήσουν για να τους συγχωρήση ο Θεός. Ελπίζει ότι κάποτε θα καταλάβουν ότι η πρώην Ιερά Μονή έφθασε στο σημείο αυτό από δικά της σφάλματα, από την δική της νοοτροπία, την αδιάλλακτη στάση που τήρησαν όλα αυτά τα χρόνια, πράγμα που φανερώνουν τα ποινικά αδικήματα και οι εκκλησιαστικές εκτροπές.
5. Τέλος, δε, πρέπει να επαινεθή η προσέλευση πολλών εκπαιδευτικών που γέμισαν την αίθουσα, αγνοώντας τον εκφοβισμό που ήθελαν να εμπνεύσουν όσοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα.
Υπάρχει Θεός και βλέπει την αδικία.”
Παράλληλα με τα θλιβερά - με την όλη σημασία του όρου - γεγονότα που προκαλούν μεγάλο σκανδαλισμό στους ανά την Οικουμένη πιστούς, η ανάγνωση των κειμένων της ιστοσελίδας (http://ignatiosstavropoulos.blogspot.gr/2013/01/242-1.html)
του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου - εκ των μελών της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου -δείχνει ότι η Αδελφότητα και οι οπαδοί της δεν προτίθενται να καταθέσουν τα όπλα.
Μήπως υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα πριν εξελιχθεί σε πραγματική γάγγραινα;
Το βέβαιο είναι ότι το Προεδρικό Διάταγμα της διάλυσης της Μονής έχει υπογραφτεί και δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί τον Σεβ. Ναυπάκτου να απεμπολεί τα δικαιώματα που του παρέχει.
Από την άλλη ο τρόπος που σχολίασαν οι προσκείμενοι στην Αδελφότητα την αίτηση του π. Γεώργιου Δορμπαράκη να μετατεθεί στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος - δεν σχολιάζουμε εδώ τον τρόπο και τους λόγους που οδήγησαν τον π. Γεώργιο στην απόφαση να υποβάλει αίτηση μετάθεσης - και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της Αδελφότητας για να αναιρέσει το Προεδρικό Διάταγμα, δεν δείχνουν καμία διάθεση συνδιαλλαγής.
Μήπως υπάρχει τρόπος να λυθούν όλα τα προβλήματα με μια συνάντηση του Σεβ. Ναυπάκτου με την Αδελφότητα;
Αλλά στη συνάντηση αυτή ούτε νομικές απειλές θα βοηθήσουν, ούτε αποδοκιμασίες με ντουντούκες.
Ας σκεφτούμε ποιες ώρες περνά η πατρίδα μας.
Το λιγότερο που αναμένει από την Εκκλησία ο κόσμος είναι να μη τον σκανδαλίζει με θέματα και σκηνές όπως αυτά που παρουσιάζει το βίντεο.
Σεβασμιότατε Ναυπάκτου!
Ανησυχώ προπαντός για την ερμηνεία που δίνει περί “Αδελφότητος” ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος στο ιστολόγιό του.
Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενο νέας Εσφιγμένου.
Σας παρακαλώ, θερμά και υιικά, και με την αγάπη και το σεβασμό που γνωρίζετε ότι τρέφω προς το πρόσωπό σας, ως επίσκοπος να αναλάβετε συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να μην επαναπαυθείτε με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.
Έχει δύο άκρες η ράβδος του Προεδρικού Διατάγματος...
Η Αδελφότητα της Μεταμορφώσεως πρέπει να αντιληφθεί ότι η διαφωνία με τον Σεβασμιότατο δεν πρέπει να παίρνει αυτή την τροπή, που βλέπουμε στο βίντεο.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που τους παρακαλούμε θερμά να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη.
Αφού ο Σεβασμιότατος λέγει ότι από το 1997 δεν έγινε οικονομικός έλεγχος της Μονής δεν κατανοούμε γιατί η Αδελφότητα δεν σπεύδει να συμφωνήσει με νέο εξονυχιστικό έλεγχο και αντί αυτού υποβάλλει μήνυση κατά του Σεβασμιότατου.
Ας επιδιωχθεί μια κατά Θεόν λύση που και την οικονομική διαφάνεια της Μονής θα εξασφαλίσει και την ενότητα της Αδελφότητας.
Ούτε μια Αδελφότητα είναι ορθό να διαλυθεί, ούτε οικονομική αδιαφάνεια να υπάρχει, ούτε ένας διαπρεπής και ακατηγόρητος επίσκοπος της Εκκλησίας να αποδοκιμάζεται με αυτόν τρόπο, ούτε ο λαός του Θεού να σκανδαλίζεται με ατέλειωτους δικαστικούς αγώνες και οχλαγωγικές διαδηλώσεις αποδοκιμασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου