Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

HLEKTROMETRO



ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.



ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.
 
     Στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, με την οργάνωση της Σαηεντολογίας να κατηγορείται για αισχροκέρδεια, υπήρξε συζήτηση κατά πόσο το ηλεκτρόμετρο είναι όργανο χρήσιμο στη λατρεία, ή αν απλώς το πωλεί για να αισχροκερδεί σε βάρος των οπαδών της.
 Το ηλεκτρόμετρο, πωλείται έκαστο προς 4.800 ευρώ, τιμή που θεωρείται 10 και πλέον φορές ψηλότερη της κανονικής.
 Οι Σαηεντολόγοι, υποστηρίζουν ότι «είναι ένα όργανο με το οποίο εντοπίζονται οι ζώνες δυστυχίας και οι πνευματικές στενοχώριες του ανθρώπου», ενώ οι επικριτές της οργάνωσης, υποστηρίζουν, ότι το ηλεκτρόμετρο είναι μια απάτη.
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, δύο φυσικοί μηχανικοί-μέλη της Σαηεντολογίας, προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα, ότι το μηχάνημα πράγματι αντιδρά όταν υπάρχουν αναμνήσεις που πονούν.
 Άλλος μηχανικός, που δήλωσε ότι δεν ανήκει στην οργάνωση, εξήγησε ότι ακόμα και αν το μηχάνημα δίνει μια αντίδραση φυσιολογική, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται στην ψυχοθεραπεία.
 H πρόεδρος της Σαηεντολογίας στη Γαλλία, από το 1997-1999, SABINE JACQUARD, καταθέτοντας στο πλημμελειοδικείο του Παρισιού, στην υπόθεση αυτή, δήλωσε, ότι είχε ενταχθεί στην οργάνωση το 1989 και για αρκετά χρόνια αμειβόταν με 20 έως 100 ευρώ την εβδομάδα.
 Μετά από πάρα πολλές ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ένοιωσε πιεσμένη και δεν μπορούσε να απαντήσει με ακρίβεια, ξέσπασε σε κλάματα εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου.
 Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα LE MONDE, η πρόεδρος της οργάνωσης, δεν απαντά με ακρίβεια στις ερωτήσεις που της υποβάλλουν.
Η ίδια η πρόεδρος της, ισχυρίστηκε ότι η Σαηεντολογία δεν είναι οργάνωση και ότι τα χρήματα που δίνουν οι οπαδοί της, είναι εισφορές προς την «εκκλησία», όπως την αποκάλεσε.

Πηγή: MIVILUDES
Μετάφραση από τα Γαλλικά Ελένη Κοκώδη

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.ppu.org.cy/gr/193.html
 
 
 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com


Read more: http://www.egolpion.com/emeter.el.aspx#ixzz2WfQC4vBi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου